A że jest rabarbarowy czas, to czas na rabarbar pod kruszonką.
W przygotowaniu jest to bardzo proste, a na pewno wszystkim Wam zasmakuje.
RABARBAR POD KRUSZONKĄ
SKŁADNIKI:
- 100g cukru,
- 10 lasek rabarbaru ( lub więcej).
KRUSZONKA:
- 100g masła,
- 100g mąki,
- 50g cukru,
- 50g posiekanych orzechów włoskich,
- szczypta proszku do pieczenia.
PRZYGOTOWANIE:
Rabarbar kroimy pod skosem, posypujemy cukrem i odstawiamy.
W misce zagniatamy ze sobą składniki na kruszonkę. Rabarbar przekładamy do natłuszczonej formy ( na przykład do formy na tartę). Rabarbar posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy przez 20-25 min. Studzimy i podajemy, najlepiej smakuje z lodami śmietankowymi.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz